Η αποστείρωση αναφέρεται στην πλήρη εξόντωση των μικροοργανισμών και των βακτηρίων. Χρησιμοποιείται κυρίως, για εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων, καθώς και για ιατρικό ή μικροβιολογικό εξοπλισμό. Η αποστείρωση θερμού αέρα χρησιμοποιείται σε αντικείμενα κατασκευασμένα από γυαλί, μέταλλο, ή πορσελάνη, και διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά σε μία θερμοκρασία 180 ° C. Προκειμένου να διατηρηθούν, τα τρόφιμα αποστειρώνεται σε θερμοκρασίες άνω των 100 ° C. Ωστόσο, χάνουν συχνά την θρεπτική αξία και την γεύση τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Η παστερίωση χρησιμοποιείται κυρίως σε τρόφιμα με σκοπό την αύξηση της διάρκειας ζωής τους. Λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασίες κάτω των 100 ° C και χρησιμοποιείται για να σκοτώσει μικροοργανισμούς. Στη συνέχεια, τα τρόφιμα δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από μικρόβια και έτσι πρέπει συνήθως να διατηρούνται στο ψυγείο.
Και στις δύο περιπτώσεις, η λύση του θερμού αέρα είναι πολύ καλή στο να επιτευχθούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Ο ακριβής έλεγχος των θερμαντήρων και των φυσητήρων θερμού αέρα της Leister είναι ιδανικός για να εξασφαλίσει τον ασφαλή και αξιόπιστο έλεγχο της διαδικασίας κατά τη διάρκεια της αποστείρωσης και παστερίωσης. Χάρη δε στην ευκολία της ενσωμάτωσής τους, είναι επίσης ιδανικοί για την τοποθέτηση σε συστήματα και εξοπλισμούς αποστείρωσης / παστερίωσης.
Η LEISTER έχει την λύση
Οι θερμαντήρες και οι φυσητήρες θερμού αέρα της Leister είναι ιδανικοί για την αποστείρωση και την παστερίωση των τροφίμων. Τα ευρύ φάσμα των προϊόντων και της ισχύος τους, κάνει πραγματικά εύκολο το να βρείτε τα σωστά εξαρτήματα για τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας.